Поетесата Катя Кирянова представи своето творчество в Каварна

Жителите и гостите на Каварна имаха възможността да се докоснат до творчеството на поетесата Катя Киранова на среща в крайморския град.

Поетесата Катя Кирянова представи своето творчество в Каварна

Поетесата Катя Кирянова е родена на 29 октомври 1947 година в Петрич. Завършва детска педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Омъжва се в Марикостиново, където работи като учителка и директор на детска градина. През последните 10 години преди пенсионирането е директор на училище „Европа“ в Петрич. Автор е на над 30 книги, от които 17 за деца, както и на текстове за над 300 песни. Кирянова е един от създателите на фестивала „Пирин фолк“ в град Сандански. Над 90 нейни песни са участвали в конкурсните програми на фестивала, печелили са награди и са се превръщали в хитове. Над 300 нейни песни се пеят от български и македонски певци. Има много награди от литературни и песенни конкурси.
Десетки се събраха в заседателната зала на Община Каварна, за да се срещнат с поетесата и да се насладяр на творчеството й. Специален гост на събитието беше кметът на община Каварна Нина Ставрева.