СУ „Г. Ст. Раковски” посрещна ученици от 4 държави по проект „Умно училище за умни подрастващи”

Училището за шампиони в Добрич беше домакин на среща по международния проект „Умно училище за умни подрастващи”, в който си партнира с още 4 държави.

СУ „Г. Ст. Раковски” посрещна ученици от 4 държави по проект „Умно училище за умни подрастващи”
Припомняме, че първата среща ще състоя в турския град Самсун в началото на годината. В нея възпитаниците на СУ „Г. Ст. Раковски”  в Добрич представиха родния град и училището си и да запознаха  партньорите по проекта със спортните отличия, спечелени от тях и техните съученици. Целта на проекта е да се създават електронни уроци по различни предмети, които да бъдат публикувани на различни интернет платформи и ще могат да бъдат ползвани от всички ученици.


23 младежи от Турция, Португалия, Полша и Литва и техните ръководители посетиха днес училището за шампиони в Дорич, те бяха посрещнати по стар български обичай с питка и шарена сол.


Учениците представиха презентации на различни електронни уроци по математика.


Изключително интересно за възпитаниците на СУ „Г. Ст. Раковски” беше приложението „Photomath”, което с лекота решава сложни уравнения от снимка. 

През първия ден от посещението си, на Гергьовден, който в е официален празник в България и неучебен ден, гостите посетиха Етнографската къща, храм „Свети Георги” и турнира по народни борби в с. Плачидол.


Днес те разгледаха и базата на училището и с интерес посетиха залите по бокс, борба, вдигане на тежести и художествена гимнастика, където младите спортисти тренираха усилено.

Предстои посещение на „Двореца” в Балчик, както и връчване на сертификати на всички участници. 


Проектът е с продължителност 2 години и ще приключи през 2020 г. Като краен продукт ще бъдат разработени множество от електронни уроци на различни теми.