Ученици от СУ "Г. Ст. Раковски" представиха Добрич и своите отличия в Турция

Екип на училището за шампиони в Добрич взе участие в първата международна мобилност по проекта "Smart school for smart age" ("Умно училище за умни подрастващи") в град Самсун, Турция.

Ученици от СУ "Г. Ст. Раковски" представиха Добрич и своите отличия в Турция

Това е един от двата проекта, по които училището е партньор. Екипът се състоя от четирима ученици и трима ръководители, начело с директора  Николай Дяков.




В проекта участват още партньори от Португалия, Турция, Полша и Литва. Срещата беше с продължителност 6 дни. На нея учениците имаха възможност да представят град Добрич и Спортно училище "Г. Ст. Раковски" на всички партньори, да ги запознаят с историята и забележителностите на града ни, както и спортните отличия спечелени от възпитаници на училището.

Екипът на Спортното училище се обучава да работи със специализиран софтуер за създаване на електронни уроци по различни учебни предмети. Всички участници получиха сертификати за преминатото обучение.


Проектът е с продължителност 2 години и ще приключи през 2020 г. Като краен продукт ще бъдат разработени множество от електронни уроци на различни теми.

Следващата мобилност ще се състои в началото на месец май като домакин ще бъде училището за шампиони в Добрич.