Горещата подкрепа от добричката публика не помогна на българките на старта

Избраничките на треньора Троян Радулов отстъпиха пред връстничките си от Португалия на стадион „Дружба“

Горещата подкрепа от добричката публика не помогна на българките на старта

Без особени изненади започна финалния кръг на европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, на което домакин е страната ни и по-конкретно Добричка област. Съвсем естествено фокусът бе насочен към изявите на отбора на България, който на старта се изправи на стадион „Дружба“ срещу Португалия. Въпреки горещата подкрепата на близо 3000 зрители по трибуните, „лъвиците“ отстъпиха с 1:3 пред връстничките си от Иберийския полуострав.



Силни изяви за българския тим имаше местното момиче Димитра Иванова. Тя водеше атаката на състава и вложи доста желание и хъс, но за съжаление не срещаше достатъчна подкрепа в предни позиции. Португалките поведоха още в 6-ата мин. чрез Мария Алагоа. При центриране на съперникова състезателка в 29-ата мин., в желанието си да изчисти играещата в САЩ българска бранителка Вивиан Бесет си отбеляза автогол - 0:2. В добавеното време на първата част с параболичен шут от повече от 25 метра Здравка Парапунова изненада вратарката на Португалия за 1:2. 

Българките заиграха доста по-смело през втората част и създадоха няколко опасности пред съперниковата врата, но без резултат. Тимът на Португалия реши всичко в своя полза в 77-ата мин. чрез Мария Неграо, която с добре насочен удар от границата на нак. поле реализира трети гол за своя тим. В другия мач от нашата предварителна група „А“ единайсеторките на Испания и Дания завършиха 0:0.

Доста по-резултатни бяха двубоите от група „Б“. Първо Холандия преодоля Австрия с 4:1 в Каварна, а Германия надделя с 4:0 срещу Англия в КК Албена.

Следващият мач на България е на 8 май /сряда/ отново на стадион „Дружба“ от 11,30 ч. срещу настоящия европейски шампион Испания. Също в Добрич, но от 16,30 ч., ще играят националките на Австрия и Англия. А от 14,00 ч., съответно на терените в КК Албена и Каварна, своите втори срещи от финалната осмица ще проведат Дания срещу Португалия и Германия – Холандия.