Стартът на Европейското първенство по футбол за девойки ще бъде поставен в Добрич

Официалното откриване ще бъде на 5 май преди първата среща между България и Португалия на стадион „Дружба“ в Добрич от 14 часа.

Стартът на Европейското първенство по футбол за девойки ще бъде поставен в Добрич

УЕФА одобри окончателната програма на Европейското първенство за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин този месец.
На 5 май, от 11:30 часа, на стадион „Калиакра“ в Каварна Австрия и Холандия ще стартират участието си в първенството. Останалите мачове на старта са Испания – Дания, отново на стадион „Калиакра“ от 16:30 ч., и Англия – Германия на стадион „Албена 1“ в едноименния курортен комплекс, паралелно с мача на откриването.

На 8 май от 11:30 ч. България ще се изправи срещу действащия европейски шампион Испания на стадион „Дружба“ в гр. Добрич. От 16:30 ч. на същия стадион ще се проведе и двубоят между Австрия и Англия. В 14:00 ч. на стадион „Албена 1“ ще играят другите два отбора от групата на България – Дания и Португалия. Също в 14:00 ч. Германия ще се изправи срещу Холандия на стадион „Калиакра“ в гр. Каварна. 

В последния ден от груповата фаза, 11 май, от 11:30 ч., България ще играе срещу Дания, докато на стадион „Албена 1“ Португалия среща Испания. Стадионът в к.к. Албена ще приеме още един мач от 16:30 ч. - Германия – Австрия. По същото време в Каварна Холандия и Англия ще изиграят последния двубой от груповата фаза.

Първите два отбора от група „А“ и група „Б“ ще продължат към полуфиналите, планирани за 14 май от 14:00 ч. на стадион „Дружба“ и от 18:30 ч. на стадион „Калиакра.

Новият шампион на Европа ще стане ясен на 17 май, петък, от 14:00 ч. на стадион „Албена 1“.

Промените в първоначалните планове за стадионите-домакини са наложени от независещи от организационния комитет обстоятелства.

Както Добрич Онлайн писа билетите за мачовете от груповата фаза на предстоящото от 5 до 17 май Европейско първенство по футбол за девойки до 17 години в България вече са в продажба. Цената на талоните е 2 лева. Пропуските са налични в мрежата на партньорите на Българския футболен съюз от “Ивентим”. В деня на съответните двубои билети ще се продават и на касите на стадионите в Добрич, Балчик, Каварна и Албена.

Билетите за първенството могат да бъдат закупени от сайта на “Ивентим” или в партньорската мрежа от обекти – бензиностанции OMV, книжарници „Orange“, Български пощи и „Технополис“. Обектите в градовете домакини са: Балчик - Български пощи (ул. "Иван Вазов" №2), Добрич - Български пощи (гр. Ген. Тошево, ул. "3-ти март" №7; ул. "Христо Ботев" №97 и пл. "Свобода" №7), „Технополис” – Добрич (Околовръстен път Добротица 54) ОМV Добрич (бул. „Русия“), Каварна - Български пощи (ул. Добротица № 29).