Фотоизложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик” ще гостува в Будапеща

Представителната изложба на ДКИ КЦ "Двореца" ще гостува на Българския културен институт в Будапеща в продължение на един месец.

Фотоизложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик” ще гостува в Будапеща

Фотоизложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик” включва снимки на движими и недвижими културни ценности, архитектурни елементи, артефакти и градини изграждащи архитектурно-парков комплекс Двореца.
Авторските фотоси на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева представляват 40 цветни отражения на впечатленията, които кралската атмосфера в дворцовия комплекс оставя в професионалните фотографи.

Разказът за рая на балчишки бряг се допълва от 20 автентични черно-бели фотоси, отразяващи възможностите на безкрайно талантливите италиански архитекти Америко и Агустино, както и на швейцарския градинар Жул Жани, които създават дворцовата архитектурно – паркова композиция.

Изложбата е посветена на красотата, непреходното и вечно влияние на архитектурните стилове, живеещи в едно уникално място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките предизвикват колоритност, взрив от енергия и великолепна емоция. Откриването на изложбата ще се състои на 5 април в БКИ - Будапеща. Официални гости на събитието ще бъдат г-жа Уляна Богданска - посланик на Република България в Унгария и Чавдар Петков - ръководител СТИВ.