Фирма от Добрич произвежда и изнася оборудване в цял свят

Най-големият търговец на дребно на етерични масла в света - американската компания „dōTERRA“ и българското ѝ дружество – „ЕСЕТЕРЕ БЪЛГАРИЯ“ ООД извличат маслата си с оборудване, произведено в гр. Добрич от компанията “Евротекс-2“ ООД.

Фирма от Добрич произвежда и изнася оборудване в цял свят

ЗА ФИРМАТА:
Основна дейност на “Евротекс-2“ ООД е проектиране, производство и монтаж на машини и съоръжения от неръждаема стомана за различни сектори на хранително-вкусовата промишленост (преработване на сурово мляко и млечни продукти, машини и помощни инструменти за преработка на мед и пчелни продукти, както и ред други технологии).  Дългогодишния опит и усилия на екипa на “Евротекс-2” ООД, днес отреждат водещо място на дружеството в редица дестилерии по света. В последните години от своята дейност, “Евротекс-2” ООД в пряко партньорство с “Есетере България” ООД тясно специализира в проектирането, разработването и изграждането на технологии и технологично оборудване за преработка на етерично-маслени тревни, цветни и смолисти суровини. 


ПАРТНЬОРСТВО:
“Евротекс-2” ООД е основен партньор на “Есетере България“ ООД в производството на оборудване за добив и преработка на етерично маслени култури. В тясно сътрудничество между двете дружества са създадени прототипни модели, които са революционни в преработката на етерично-маслени култури. Не отдавна в “Есетере България“ ООД  бе създадена и първата в Европа линия за извличане на етерично масло от тамян (Frankincense). Партньорството между двете комапании доведе до създаването на апарати и технологии, чрез които се извличат етерични масла, непознати за българската етерично-маслена индустрия - сандалово дърво, кора от американска бреза, смирна, чаено дърво, лимонена трева и др.

АНГАЖИМЕНТИ:
Само за тази години “Евротекс-2“ ООД е произвела оборудване за пет държави: България, Албания, Румъния, Р.Кения и САЩ. 
- България, Добрич, “Есетере България“ ООД, 12бр. дестилационни апарата като на два от тях ще бъдат монтирани множество сензори, свързани с научно-изследователска дейност, каквато не е правена от години в сектора.
- Албания, Тирана: Дългогодишен клиент на фирмата разширява производствените мощности с нови 8 дестилационни апарата.
- Румъния, Браила: Изграждане на нова дестилерия с 4 бр. дестилационни апарата.
- Р.Кения, Найроби: Дългогодишен клиент на фирмата разширява производствените мощности с нови 6 дестилационни апарата.
- САЩ, щата Юта, “dōTERRA “ – дестилационен апарат за научно-изследователска дейност . 
- САЩ, остров ХАВАЙ, “dōTERRA “ – дестилационни апарати за добив на етерично масло от сандалово дърво.

ИНОВАЦИИ:
Динамичното развитие на производството на етерични масла в световен мащаб, налагат все по-високи стандарти към производителите на технологично оборудване.

През всичките години на развитието си, “Евротекс-2“ ООД се е водила от основни правила в производството, като едно от тях е качеството на крайния продукт. За да постигнат всичко това от “Евротекс-2“ ООД са разработили технология за автоматизиране на работния/дестилационния/ процес.

С помощта на софтуерен и програмен продукт, разработен от “Евротекс-2“ ООД бе създаден автоматизиран контрол в дестилационния процес за производство на етерични масла.

Същността и предимството на една от иновациите, които са създали е възможността дистанционно да се наблюдава, управлява и архивират данните от дестилационния процес.

На снимката: Пламен Николов - изп. Директор на Есетере България, Калоян Игнатов менъджър на Евротекс-2 ООД, Тим Валънтайнер - вице президент на dōTERRA