Боян Янков и Павлин Русев от мото клуб „Орлите” - Добрич ще участват в Републиканския шампионат по мотокрос

И тази година мото клуб „Орлите” – Добрич ще бъде представен от двама състезатели на Републиканския шампионат по мотокрос.

Боян Янков и Павлин Русев от мото клуб „Орлите” - Добрич ще участват в  Републиканския шампионат по мотокрос

Боян Янков и Павлин Русев ще премерят сили с колегите си в клас МХ. 




Боян Янков започва състезателната си кариера през 2011 година и от тогава печели отличия от традиционни състезания в Змеево, Главиница, Дичево, Бяла, Русе, Кичево и др. Той се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с Кавазаки KX450 F и състезателен номер 14.  Павлин Русев стартира състезателната си кариера тази година и ще се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с Кавазаки250 и състезателен номер 566 . 

Поради тежки травми Ангел Ангелов няма да участва в шампионата до пълното си възстановяване. 

За осма поредна година Републиканският шампионат по мотокрос  ще стартира на мотополигон „Порой“. Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2019 ще бъде в неделя, 31 март 2019 г., от 10:30 часа в с. Порой, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2019 на Републиканския шампионат.

Това ще бъде първото от общо деветте състезания на националния шампионат, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Троян, Левски, Самоков, Благоевград и Айтос. Тазгодишният шампионат се провежда в памет на една от емблемите на родния мотоциклетизъм Тотьо Чакъров. Човекът, който конфигурира и подготвя всички трасета за мотокрос у нас. Наричан още архитекта на кросовите трасета.

Мотополигон „Порой” е едно от най-атрактивните и трудни трасета за мотокрос в България, като неговата пясъчна „настилка” е огромно предизвикателство за състезателите от всички класове. В Grand Prix Pomorie 2019 заявки за участие са подали над 100 състезатели, които ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1, МХ40 и МХ.

Програмата на Grand Prix Pomorie 2019 включва свободни тренировки, квалификации и един манш за МХ/МХ40 в събота, а в неделя след официалното откриване, което е в 10.30 ч. ще започнат и същинските състезателни маншове.