Главният инженер на ВиК: След приключването на проекта за воден цикъл водоподаването ще бъде нормално

Отговорност за налягането на водата на абонатите носи единствено операторът ВиК - Добрич.

Главният инженер на ВиК: След приключването на проекта за воден цикъл водоподаването ще бъде нормално

Това стана ясно по време на състояла се тази седмица пресконференция за напредъка по проекта за водния цикъл на Добрич. Уточнението беше направено от ръководителя на проекта инж. Живко Неделев в отговор на журналистически въпрос защо присъединени към новия водопровод абонати продължават да имат ниско налягане. Визирани бяха улиците „Иван Вазов” и „Любен Каравелов”, живеещите на които споделят, че положението с ниското налягане и спирането на водата е дори по-сериозно от преди да се започне работа по проекта.


„Този, който водоснабдява населеното място град Добрич, е операторът ВиК“, посочи инж. Неделев. Той обясни, че дори по време на строителството отговорник за нормалното водоподаване е бил операторът, никога не е бил изпълнителят на строителните дейности, нито пък възложителят им.

Добрич онлайн се обърна със същия въпрос и към главния инженер на ВиК в Добрич инж. Павел Павлов. Той посочи, че в района на улиците „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“, „Генерал Колев“ и други в този участък водопроводите са подменени, изградени са нови сградни водопроводни отклонения, дори има и асфалтирани улици. Павлов допълни, че загуби в този район няма. „Но при превключване на други участъци, които са непосредствено свързани с централна градска част, се налага съответно спиране, както и източване на част от водопроводите. Затова се получава такова неравномерно водоподаване, не в следствие на аварии, а на планирани превключвания”, обясни инженерът.

Инж. Павлов увери, че щом приключи целият проект за водния цикъл, ще бъде съвсем нормално водоснабдяването не само в този в този район, а и в целия град. По думите му, има места, които са изключения, но и там проблемът ще бъде решен.