Създават мобилно приложение за туристически маршрути с помощта на младежи от Добрич

Регионалният исторически музей в Добрич организира работилници за младежи от 14 до 18 години, свързани с изработването на културни маршрути по проект mAPP my Europe.

Създават мобилно приложение за туристически маршрути с помощта на младежи от Добрич

Експерти в областта на културното наследство ще представят интересни и непознати факти за места и събития в Североизточна България пред младите хора в Добрич. По този начин те ще опознаят локалната и регионалната култура, ще изградят правилно отношение към това наследство и ще се научат да го съхраняват като устойчива ценност.



Историческото наследство в региона, съхранено в музейните обекти ще бъде представено на 18 март 2019 година от 14.30 часа. Модератор - Цветелина Христова, директор на Исторически музей – Ген. Тошево На 19 март, от 12.30 часа Ивелина Романова от РИМ - Добрич ще представи природното наследство на региона, а на 20 март, от 12.30 часа ще можете да научите повече за наследството от ПСВ. Модератор – Радослав Симеонов, Министерство на отбраната – София.  На следващия ден, 21 март, от 14.30 часа ще бъде представено културното наследство, свързано с водоизточници от Възраждането. Модератор – Надежда Иванова, ЕГ „Гео Милев”.

След като бъдат представени историческите и културни ценности на децата те ще попълнят онлайн анкети, в които ще отбележат това, което им е направило най-голямо впечатление. Впоследствие ще бъде създадено мобилно приложение за туристически маршрути, в което ще бъдат включени част от избраните забележителности. Чрез приложението младежите ще имат възможността  научат повече за родния край.

Събитията ще се проведат във Възрожденското училище на Регионален исторически музей – Добрич.  Присъстващите няма да бъдат просто публика, а активни участници в процеса на създаване на няколко туристически маршрута. 

За допълнителна информация:

Надежда Иванова – 0878 264 984

Ивелина Романова – 0884 311 496

Десислава Димова – 0889 193 037