ЦИК назначи общинската избирателна комисия в Добрич

Коалиция за България получи зам. председателското място, Атака - поста на секретар в ОИК - Добрич.

ЦИК назначи общинската избирателна комисия в Добрич
С решение на ЦИК, публикувано на сайта на комисията, се назначава Общинската избирателна комисия в община Добрич за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври.

ЦИК потвърди договореното между партиите на консултацията в Добрич. Членовете на ОИК - Добрич са 17, като осем от тях са от ГЕРБ, по трима от Коалиция за България и ДПС, а по един от Атака, Синя Коалиция и НДСВ. Председателското място е за ГЕРБ, като начело на комисията застава Добромир Добрев.

На консултациите в Добрич не бе постигнато съгласие за зам. председателското място, искано от ГЕРБ и Коалиция за България, както и за поста на секретар, за който бяха предложени представители на Атака и ДПС.

ЦИК определи Ненка Александрова от Коалиция за България да бъде зам. председател на ОИК-Добрич, а секретар на общинската комисия ще бъде Даниел Маринов от Атака.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си от днес. Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок.