Юношите до 14 години стартират битките за Купата на България

Първи съперник на младите хандбалисти в Шумен е „Локомотив” /ГО/

Юношите до 14 години стартират битките за Купата на България

Финалната фаза в турнира за купа „България“ по хандбал за юноши младша възраст /до 14 год./ ще се проведе през уикенда в Шумен. Сред шестте участници в заключителната надпревара е и отборът на „Добруджа”. Добричкият състав, воден от Николай Минчев, попадна в група „А”, където ще спори последователно с връстниците си от „Локомотив” /ГО/ и „Фрегата” /Бс/.



Първата среща на „жълто-зелените” в зала „Плиска” е в събота от 11,00 ч. Съперник в нея е тимът от Горна Оряховица. От 16,30 ч. следва сблъсък с бургазлии, след който ще бъде оформено класирането в потока. Според регламента първите два отбора от група „А” играят на кръст с тези от група „Б”, където са домакините от „Шумен-61”, „Левски” /гр. Левски/ и „Полюс-ТМ” /Плевен/. Решителните битки за трофея и медалите са в неделя. 

Ръководството на ХК „Добруджа” и президентът Георги Андреев очакват добричките таланти да се преборят за призово място в турнира за Купата на България. Разполагаме с добър отбор и въпреки че някои момчета отстъпват възрастово, достигането до финала ще е успех. А там крайният изход е непридвидим и всичко е възможно, е обнадежден клубният шеф.