Как да се справим със сухата коса

Сухата коса е доста разпространен проблем. Мнозина вярват, че той може лесно да се разреши с помощта на водата, но това не така. Косата става суха именно поради използването на хлорирана вода и пяна.

Как да се справим със сухата коса
Честото миене на косата и къпането в басейн без специална плувна шапка също способстват за увреждането на косата.

Не по-малка вреда нанасят боядисването, честото използване на сешоар, терморолки, маша, а също така вятърът, слънцето, студът.

Как правилно да третираме сухата коса:

Откажете се от всекидневното миене на косата. Шампоанът не само премахва мръсотията от косата, но я лишава и от нейните естествени масла, които я защитават от негативното въздействие на външните фактори. Препоръчително е да използвате специален шампоан за суха коса.

Не забравяйте за балсамите! Те се само облекчават разресването, но и заздравяват косъма, овлажняват го и премахват статичното електричество.

Редовно подрязвайте краищата на косата си - ако е суха, това трябва да става най-много месец и половина.

Постарайте се да използвате маша, терморолки и сешоар колкото се може по-рядко.

• Не забравяйте, че косата страда и от лошите метеорологични условия. Затова се снабдете с шапки за всякакъв случай – и за горещото слънце, и за студения вятър.

• Ако често ходите на басейн, винаги използвайте плувна шапка – хлорът във водата е един от най-опасните врагове на красивата и здрава коса.

• Ако зимните месеци са направили косата ви безжизнена и с лош вид, потърсете помощта на професионалист.