Хандбалистите взеха своето във Варна и остават втори

„Добруджа“ - „Осъм“ /Ловеч/ - 35:31 /13:14/

Хандбалистите взеха своето във Варна и остават втори

Мъжкият ханбален отбор на „Добруджа“ продължава да удържа второто място в „А“ РХГ два кръга преди края на редовния сезон. В мач от XVI кръг „жълто-зелените“ спечелиха важна победа с 35:31 в домакинството срещу „Осъм“.



Поради обективни причини срещата се състоя отново в залата на Първа езикова гимназия във Варна. Добричлии срещнаха сериозна съпротива от съперника през първата част. В потвърждение ловчанлии се оттеглиха на почивката с преднина от един гол – 13:14. През второто полувреме избраниците на треньора Георги Андреев промeниха коренно действията си на игралното поле и резултатът не закъсня. Мощните и най-вече резултатни атаки на добруджанци следваха една след друга, като те осъществиха пълен обрат още след началните разигравания през втората част. Добричкият тим поддържаше стабилен аванс до края на двубоя и закономерно се поздрави с успех.

Благодарение на победата „жълто-зелените“ дръпнаха с 2 точки пред състава на „Чардафон“, срещу който имат предимство в директните двубои. На габровци им предстои по-късно сблъсък отново в морската столица срещу „Спартак“, чийто тим води борба за четворката и участие в плейофите. В остващите два кръга хандбалистите на „Добруджа“ гостуват на „Пирин“ /Гоце Делчев/ и домакинстват на „Фрегата“ /Бургас/.