Съдията измисли дузпа и се подигра с добричлии

„Локомотив“ /Сф/ - „Добруджа“ - 2:0 /0:0/

Съдията измисли дузпа и се подигра с добричлии

Оформящата се тенденция от страна на реферите, назначавани от началото на пролетния сезон във Втора лига за мачовете на „Добруджа“, да омаловажават и подкопават усилията на добричките футболисти – явно дава резултат! В подкрепа на подобна констатация бяха действията на съдийската тройка при гостуването на „жълто-зелените“ на терена на „Локомотив“ /София/, ръководена от столичанина със сирийски корен Васимир Маруан Ел-Хатиб.




Арбитърът се превърна в главно действащо лице на терена през второто полувреме и по-конкретно в 64-ата мин. В нея съдията вместо да остави играта да продължи, след като двама футболисти на „железничарите“ се сблъскаха и топката отиде при новокартотекираният часове преди мача в „Добруджа“ Етиен Кабобола, той даде несъществуващ фаул и спря голова атака на гостите на стадиона в квартал „Надежда“. Последва изритана топка в нак. поле на добруджанци, където Кристиян Димитров изби с лекота, при което състезател на домакините го нацели с каратистки прийом в ръката и се строполи на терена. Ел-Хатиб, който набързо беше прекръстен от няколкочленната атитка на гостите на „Ел-Гол-нахака“, изпълни поръчката си и отсъди дузпа. 11-метровият нак. удар стана факт едва в 69-ата мин., заради бурните протести на добруджанци, като беше реализиран от Александър Александров за 1:0.

Добричлии на се предадоха и хвърлиха допълнителни сили в атака, за да изравнят резултата. В добавеното време се наложи Михаил Венков да спира контра на „Локомотив“ /Сф/ и получи червен картон. Последва пряк св. удар, от който Ал. Александров се разписа за втори път в двубоя и оформи крайното 2:0. Освен нападателят Етиен Кабобола, който е с белгийски паспорт, дебют с жълто-зелената фланелка направи още един чужденец – Валериу Тирон. Атакуващият халф от Молдова за последно е защитавал екипа на първодивизионен тим в родината си. След поражението в столицата добричлии остават на последното място в класирането на Втора лига.

За „Добруджа“ играха: Ст. Кунчев, Н. Николаев /63’ - Кр. Пешков/, М. Венков, Кр. Димитров, Кр. Григоров, Н. Петров, Н. Минков, Т. Паланков, Ет. Кабобола, В. Тирон, П. Тончев /87’ - Р. Кръстев/.