Столичен съдия свири на терена на „Локомотив“ /Сф/

Четирима добруджанци са аут за срещата в квартал „Надежда“

Столичен съдия свири на терена на „Локомотив“ /Сф/

Странно и нелогично във втори пореден кръг се очертава решението на Съдийската комисия към БФС, която назначи столичен съдия да ръководи съботния мач от XIX кръг във Втора лига между „Локомотив” /Сф/ и „Добруджа”. Това е Васимир Маруан Ел-Хатиб, който е от българо-сирийски произход. За тъч-рефери са назначени Станислав Груев и Юлиян Тодоров.




Главният съдия е с майка българка и баща от Сирия, като допреди два сезона той се изявява основно по терените в зона „София”. И след първия пролетен мач на „жълто-зелените” ст. треньорът Емил Велев изрази основателните си претенции, че арбитър от Велико Търново бе пратен в Добрич да ръководи двубой на отбора от съседният му град Горна Оряховица. Нервите на наставника в хода на мача не издържаха, заради което през седмицата получи наказание от една среща и няма да дава указания от резервната скамейка на стадиона в квартал „Надежда”. Подобни функции ще изпълнява помощникът му Радослав Георгиев.

Наред с това от групата за сблъсъка с „Локо” /Сф/ отпадат четирима футболисти. Освен трайно контузените Александър Бранеков и Тодор Колев, за столицата няма да пътуват Кристиян Петков, който е с разтежение и младият Кристиян Росенов. Последният е ново попълнение, като юношата на „Славия” лекува бронхит. Въпреки кадровите проблеми, в добричкия лагер цари оптимизъм относно крайният изход. Отиваме да се преборим поне за точка на терена на „Локомотив“ /Сф/, заемащ място в средата на класирането в групата. Оцеляването във Втора лига няма да е лесно, но не и невъзможно, предвид изоставането и дистанцията от конкурентите, таят надежди добруджанци.