Създателят на „Искам бебе” Радина Велчева от Добрич номинирана за Жена на десетилетието

Радина Велчева от Добрич – създател на националната фондация „Искам бебе”, е една от номинираните за „Жена на десетилетието”.

Създателят на „Искам бебе” Радина Велчева от Добрич номинирана за Жена на десетилетието

Класацията е на woman.bg и се провежда за първи път по повод 10-годишнината на сайта. Организаторите споделят, че са номинирани „дамите, които направиха света ни по-различен. Те са умни, имат силата да променят, те са двигателят, който ни кара да търсим съвършенството – те са личностите, номинирани в първите по рода си награди на woman.bg “Жена на десетилетието“.



Победителките ще бъдат избрани след гласуване на специалната платформа https://awards.woman.bg.

Номинациите са разделени в няколко категории, а кои са жените, които ще получат специалната статуетка на woman.bg, ще стане ясно на 6 март, когато ще се състои голямата церемония по награждаването. Тя ще се проведе в хотел „Маринела" в София, който е домакин на събитието.

Категориите са: „В светлината на прожекторите”, „Симфония на успеха“, „Шеф на кройката“, „Безпогрешен инстинкт“,  „TV дива“,  „Силата ѝ е в думите“,  „Follow me”,  „Предай нататък“, "Майките, които ни вдъхновяват" и „Да надскочиш себе си“. Радина Велчева е номинирана в категорията „Предай нататък” - за каузите, направили най-силно впечатление през последните 10 години. Организаторите споделят, че тук всички са победители.

Конкурентки на Радина Велчева са Милена Златкова - водеща на "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша", автор на кампанията „Повече българчета за България”, Красимира и Елисавета - собственички на сайта "Майко мила", и Нана Гладуиш от Нова ТВ, която води тежка битка с рака на гърдата.

Организаторите определят Радина Велчева като винаги усмихната и лъчезарна. Удостоена е с номинация “Човек на годината” и награда “Жена на годината”. Тя е жената, която промени съдбата на много бездетни семейства в страната, посочват от woman.bg.

Снимка: btv.bg