За пет медала в снега се пребориха хвърлячите от СКЛА „Добрич”

Програмата минимум изпълниха избраниците на треньора Галин Костадинов

За пет медала в снега се пребориха хвърлячите от СКЛА „Добрич”

Независимо от минусовите температури през уикенда в Балчик и региона, 12 атлети от СКЛА „Добрич“ стартираха в държавното първенство по хвърляния. Освен това те завоюваха 5 медала на полигона в Белия град. До сребро при мъжете в хвърлянето на чук достигна Даниел Джахани. Бронзов медал на копие завоюва Велимир Караиванов, а седми в мятането на диск се нареди Георги Гюров. Седма при дамите, но в хвърлянето на чук, завърши Гергана Иванова.




 

До вицешампионски титли при юношите под 20 години се добра добричлията Николай Колев, съответно на чук и диск. От групата на добруджанци под 18 години втори резултат в хвърлянето на чук регистрира Ивайло Иванов, а в мятането на диск малко не му достигна да вземе второ отличие, като остана четвърти. Седми край морето се класираха Драгомир Иванов /диск/ и Михаил Пенчев /копие/. Четвърта при девойките под 18 години в хвърлянето на чук финишира Ема Добрева.


Капризното време в края на февруари не уплаши атлетите от страната, като представители на 26 клуба се стремяха да намерят място на почетната стълбица в Балчик.
Президентът и ст. треньор в СКЛА „Добрич” Галин Костадинов изрази задоволство от представянето на избраниците си, които са се постарали в максимална степен да изпълнят поставените задачи. Сковаващият студ и вятър не предразполагаха към върхови резултати, но все пак програмата минимум е изпълнена. Имам предвид, че при четири планирани медала, състезателите се окичиха с пет, което е показателно. Вниманието ни през март е насочено изцяло към подготовката за следващите стартове от календара на БФЛА, които са през април, сподели клубният шеф.