Реалната цена на Facebook е $66,5 млрд.

Facebook струва 66,5 милиарда долара, съобщи Файненшъл Таймс, твърдейки, че това е реалната цена на най-популярната социална мрежа. Изданието базира своята оценка на последната сделка с акции на Facebook Inc.

Реалната цена на Facebook е $66,5 млрд.
В началото на седмицата рекламната компания Interpublic продаде половината си от пакета акции във Facebook за сумата от 133 млн. долара. Interpublic придобива 1% от акциите на Facebook срещу $5 млн. през 2006 година, когато пазарната капитализация на социалната мрежа е $1-2 млрд.

Вчера Interpublic продаде 0,4% акциите на Facebook на купувач, който не е самата мрежа. Подобни сделки с акции на непублични компании се осъществяват на вторични борси.

Когато Interpublic влезе във Facebook, потребителите на мрежата бяха около 12 милиона. Към юли 2011 година аудиторията на Facebook превиши 750 милиона.

Очаква се IPO-то на Facebook Inc. да се състои през пролетта на 2012 г. Към момента на първичното публично предлагане на акции пазарната капитализация на компанията може да възлезе на $100 млрд., прогнозира Уол Стрийт Джърнъл.