Организират информационна среща във връзка с обявения конкурс за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey

В Младежки център - Добрич ще се проведе информационна среща във връзка с обявения конкурс за ученици за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey.

Организират информационна среща във връзка с обявения конкурс за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey

Наградата е две пълни стипендии, всяка в размер на 1250$, осигурени от Община Добрич и Център за творческо обучение.
Водещ на срещата ще бъде д-р Гергана Райжекова – ръководител на направление „Детски и младежки програми“ в Център за творческо обучение, която ще се проведе на 28 януари от 13:00 часа в Младежкия център.

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция – един от трите подобни центъра на планетата. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. 

Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Добрич, които добре владеят английски език.