Съдилищата в Англия минаха на денонощен режим

Великобритания преживя първата спокойна нощ след избухналите миналия уикенд размирици. 820 вече е броят на арестуваните заради масовите палежи и разграбване на имущество.

Съдилищата в Англия минаха на денонощен режим

На извънредно заседание на британския парламент днес премиерът Дейвид Камерън ще представи доклад за действията, предприети от правителството и полицията, положени за противодействие на насилието и мародерствата.


 

Великобритания прекара първата спокойна нощ от седмица насам. В Лондон и други британски градове се провеждат съдебни заседания срещу задържаните участници в масовите безпорядъци през последните дни, съпроводени с палежи и грабежи.

 

Първите присъди са произнесени в Манчестър, където двама участници в сблъсъците са осъдени на 10 и 16 седмици затвор.

 

Някои от съдилищата са преминали към денонощен режим на работа - заседанията са продължили едно след друго през цялата нощ.

 

Предвижда се те да продължат и през следващите нощи, съобщава ВВС.

 

Обвиненията срещу по-голямата част от задържаните са свързани с кражбите от магазини.Някои от тях са обвинени в подбуждане към грабежи и други незаконни дейности чрез социални мрежи. Доказателства срещу тях са някои снимки с откраднати стоки, които са публикувани във Facebook или Twitter.

 

Според последните данни в столицата са арестувани 820 души, на 279 са повдигнати обвинения.По думите на главния прокурор в Лондон Алисън Сондърс в момента основната задача е всички виновници да бъдат наказани, за да се докаже на обществото, че съдебната система действа ефективно.