Отново вандалщина в ДГ „Слънчице“, изкъртиха и натрошиха пързалка с къщичка

Поредна вандалщина е извършена в детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Отново вандалщина в ДГ „Слънчице“, изкъртиха и натрошиха пързалка с къщичка

Тази сутрин, отивайки на работа, педагозите в детското заведение се натъкнали на грозна картина – пързалката заедно с къщичката била изкъртена, натрошена и разхвърляна из двора.  



Вандалщина бе извършена в ДГ „Слънчице“ и в нощта срещу 12 октомври. Тогава неизвестни изкъртиха всички комарници на първия етаж и ги разпръснаха из двора на градината.  

Въртим се в един порочен кръг, вместо да надграждаме ние  отново възстановяваме същите неща, коментира д-р Баева. Тя посочи, че в ДГ „Слънчице“ има видеонаблюдение, но нощно време то не помага. 

Вандалщина е извършена и на Алеята на здравето, съобщи зам.-кметът. Тя припомни, че при изграждането на алеята Общината е обещала да актуализира здравните послания в зависимост от сезона. 

„Когато решихме да ги напишем за настоящия есенно-зимен сезон се оказа, че няма къде да ги сложим, всички табели са изпочупени и изкъртени“, сподели д-р Баева. Тя разказа, че поетапно те били сменяни няколко пъти. В момента от 10 табели само две били здрави.