Шабленският писател Атанас Любенов награди любознателни деца от града

Шабленският писател Атанас Любенов се срещна с деца от ДГ „Дора Габе“ и ученици от СУ „Асен Златаров“, съобщават от Община Шабла.

Шабленският писател Атанас Любенов награди любознателни деца от града

Атанас Любенов посрещна децата от подготвителната четвърта група „Звездичка“ на ДГ „Дора Габе“ в Шабла. Срещата им се състоя в детския отдел на библиотеката към НЧ „Зора 1894“ в града. В началото библиотекарят Дияна Димитрова запозна малките си гости с живота и делото на някои от българските народни будители. 



Писателят Атанас Любенов прочете на децата скоропоговорки от книжката си „Сурвакари“, които видимо се понравиха на бъдещите първолаци. 

От името Мариян Жечев, кмет на Община Шабла, писателят подари по един екземпляр от книгата си на децата. Те му казаха в един глас стихотворението „Родна стряха“ на Ран Босилек. 

Давид Марчев изпълни „Обич“ на Дора Габе. В края на срещата децата, под ръководството на своята учителка Розалия Богданова, поднесоха цветя на местата, където са били първото читалище и първото училище в Шабла.

Следващата спирка на Атанас Любенов бе СУ „Асен Златаров“. Той гостува на двата трети класа, които са с класни ръководители - Костадинка Стоянова и Ваня Иванова. Писателят, или както се представи пред третокласниците – дядо Наско, прочете на учениците стихове от своята книга за деца „Боримечковци“, посветени на родината, както и на шабленскинския фар. Атанас Любенов запозна децата и със свои хумористични произведения.

В края на четенето всяко дете получи „Боримечковци“, отново с пожелание от кмета Мариян Жечев и лично надписана от автора.