Ученици от ЧОУ „Мария Монтесори” почетоха паметта на народните будители

В навечерието на един от най-големите общобългарски празници – 1 ноември ученици и деца от Частно основно училище „Мария Монтесори” в град Добрич се преклониха пред делото на родолюбивите просветители.

Ученици от ЧОУ „Мария Монтесори” почетоха паметта на народните будители



„Утре е първи ноември, на този ден българския народ отбелязва празника на народните будители. Всяка нация, голяма или малка преживява мигове на небивал възход този възход се дължи на самопожертователния труд или борба на определен кръг от българи които днес с уважение и почит определяме с думите народни будители”, каза Камен Каменов – учител по български език и литература.


Учениците припомниха част от имената на народните будители и делата им станали символ на самопожертвователност и изпълнен дълг към род и родина.


Учителите бяха подготвили много интересни игри. Пред публиката излязоха две деца преоблечени като народни будители, а останалите трябваше да познаят, в ролята на кого са влезли децата. Това бяха Васил Левски и Райна Княгиня.


Децата заедно подредиха портретите на българските книжовници, просветители и революционери в линия на времето, която проследява тяхното дело.


А най-малките сглобиха пъзел с лицата на народните будители.