Уеб платформа пести време и пари на граждани и бизнеса

Уеб платформа за улесняване на сътрудничеството между гражданите, бизнеса, неправителствените организации и институциите в трансграничния регион България – Румъния, беше представена днес в Търговско-промишлената палата в Добрич.

Уеб платформа пести време и пари на граждани и бизнеса

Основната цел за създаването на тази информационна мрежа е да събере на едно място всички електронни услуги, които предоставят местните власти.



България и Румъния са класирани на последните 2 места в ЕС по отношение на използване на електронното управление от физически лица през 2014 г. В отговор на това от Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе разработват проект за създаване на информационна мрежа за улесняване на сътрудничеството между публичните власти, НПО, бизнеса и гражданите в трансграничния регион. Наред с анализа, проучванията и последващата стратегия, изготвена от екипа на бизнес центъра, практически най-полезна за гражданите е уеб платформата. Консултантите от бизнес центъра показаха как лесно и удобно може да се използва платформата, която са създали. Уеб платформата непрекъснато ще бъде актуализирана с новите услуги, предлагани от администрацията. Тя функционира на 3 езика – български, румънски и английски. Предстоят общо 20 срещи в българския пограничен район за нейното популяризиране.