По-късно ще започне учебната година във Ветеринарната гимназия в Добрич

Няма да започне навреме учебната година във професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Причината е забавянето на ремонта, който се извършва там.

По-късно ще започне учебната година във Ветеринарната гимназия в Добрич

Както Добрич онлайн писа, в учебното заведение се прави ремонт по проект „Реконструкция и модернизация на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов” град Добрич”. Неговата обща стойност е 1 299 954,78 лв., от които 1 104 962,57 лв. европейско финансиране и 194 993,21 лв. - национално съфинансиране.



Считаме, че е неуместно да се ремонтира едно учебно заведение и там да има учебен процес. Първо, че е опасно, и второ – некомфортно и шумно, посочи д-р Баева. И допълни, че във всички останали училища ще започне нормален учебен процес.

Ремонтите в детските градини продължават, защото те не бяха затворени през лятото, а имаха график за деца, които няма кой да отглежда в домашна среда, сподели зам.-кметът. От днес врати отвориха детските ясли.

Сред по-големите ремонти на детски заведения д-р Баева посочи реконструкцията на покривите на четири от тях. Това са детските ясли с номера 4 и 6, както и детски градини №24 и №32. Новата придобивка за детска ясла „Пролет“ са реновираните помещения на две групи. ДГ №32 пък е със сменена дограма.  Във всички детски градини има ремонти на вътрешните помещения, боядисване, каза зам.-кметът. 

По фасадите има много да се работи, сподели д-р Баева. Тя посочи ДГ №20, която е с изцяло обновена фасада. Предстои официалното откриване на новата придобивка на 20 септември.