Премиера на британско-българския филм „Избраните“ ще се състои в село Оброчище

Премиера на британско-българска филмова продукция „Избраните“ ще се състои в комплекс край най-голямото село от община Балчик – Оброчище.

Премиера на британско-българския филм „Избраните“ ще се състои в село Оброчище

Режисьор е английският актьор Мел Милс, участвал в много филми и сериали предимно в роли на екшън герой. Премиерата ще бъде днес от 21 часа в комплекс Бултрак – по пътя Албена – Балчик през Оброчище. Прожекцията е безплатна.



Кметът на Оброчище Данаил Караджов каза, че филмовата звезда е негов съсед от 5-6 години. През последната година обитава къщата си в селото по-продължително време, като предното лято са правени снимки.

Мел Милс е и продуцент, който лично на страницата си във фейсбук кани всички от региона да бъдат сред първите зрители на лентата, преди тя да се отправи за участия в различни фестивали и да бъде предоставена за покупка.

Кадрите са от локации край Черно море. Някои сцени са край Оброчище, на Бултрак преди обновяването му. Повечето от младите актьори и филмовият екип са българи, пребивавали в района на Варна по време на снимките. Филмът е подходящ за всички възрасти, предимно на английски език е и е с български субтитри. Самостоятелната продукция е в жанра “артхаус“.

Източник: Радио „Варна“