Бербатов: След Манчестър - само в Барса

Единствено Барселона може да е следващият клуб за Димитър Бербатов след двете титли с Манчестър Юнайтед. Това заяви топнападател на "червените дяволи" и голмайстор на Висшата лига в интервю за "Press Association Sport".

Бербатов: След Манчестър - само в Барса
Само Барселона виждал като евентуално следващо негово преместване голмайсторът във Висшата лига Димитър Бербатов пред "Press Association Sport". Така Берба ще се доближи съвсeм до стъпките на своя идол от детските години Христо Стоичков.

"Малките клубове може ще успеят по някакъв начин да стигнат Манчестър Юнайтед като начин на игра, организация, като всичко. Манчестър Юнайтед обаче е на върха. Къде да отида, след като съм носил този екип? Може би Барселона. В момента обаче не виждам друг вариант. В който друг клуба да отида, все ще е крачка назад", разсъждава вече двукратният шампион във Висшата лига.

Бойкотиращият в момента националния отбор Бербатов искал още от малък да стигне успехите на Христо Стоичков. Носителят на "Златната топка" за 1994 г. Стоичков бил идол за Димитър Бербатов още като малък.

"Когато бях малък, се учех от хора като Христо Стоичков. Казах си, че един ден искам да имам неговите успехи. Понякога мечтите се сбъдват", разкри 30-годишният благоевградчанин.