Вандали трошат спирките в Добрич, всяка от тях струва по 5 500 лева (+СНИМКИ)

Проучване за състоянието на автобусните спирки в град Добрич направи журналист на Добрич Онлайн.

Вандали трошат спирките в Добрич, всяка от тях струва по 5 500 лева (+СНИМКИ)





Снимките са направени на спирките в района на ЖП гара, до паметника на Пейо Буюклията, около Енерго – Про, до ФСГ „Васил Левски“, срещу СУ „Свети Климент Охридски“, до бившия магазин „Пени“, по ул. „Оп. Димитър Ковачев“, до сградата на ОУ „Панайот Волов“, до спортна зала „Добротица“, около Зоопарка и КАТ, ж.к. „Дружба“ и ж.к. „Добротица“. 



Проучването показва, че голяма част от спирките са със счупени странични или задни стъкла.



В отговор на запитване на Добрич Онлайн от Общината съобщиха, че не само спирките, а и детски площадки и редица съоръжения в детските градини са подложени на вандалски прояви. Поради тази причина трябва да се отделят сериозни средства, за възстановяване на пораженията, които могат да се използват за ремонт на улици, тротоари и площадки.



От Общината заявиха, че в момента в Добрич няма нито една здрава спирка сред подменените през 2016 година спирки на градския транспорт, които са с триплексови стъкла и герба на общината. 



„Една спирка струва 5 500 лева, а подмяната на само едно от стъклените пана - 150 лв. Това означава, че трябва да се задали значителен финансов ресурс за подмяна на спирките“, обясниха от кметството.



Община Добрич апелира към гражданите да бъдем добри стопани и да ценим направеното. Само от нас зависи да живеем в подреден и уютен град!