Специалисти по приобщаващо образование от Добрич получиха удостоверения за обучители

Шестима специалисти - педагози, психолози и логопеди от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Добрич, получиха удостоверения за обучители, съобщи за Добрич онлайн психологът в центъра Ралица Янушева.

Специалисти по приобщаващо образование от Добрич получиха удостоверения за обучители

Удостоверенията им бяха връчени на проведената първа среща на обучителите за Екипите за подкрепа на личностно развития в София от зам.-министъра на Министерството на образованието и науката Деница Сачева. На форума присъстваха Грета Ганчева от дирекция „Приобщаващо образование“ към МОН и д-р Калоян Дамянов -  председател на Националната асоциация на ресурсните учители и директор на Регионален център - София град.




В атмосфера на професионализъм и единомислие бяха споделени впечатления от срещите със специалистите на регионалните центрове в страната. Равносметката е 6 месеца обучения и 177 обучители на Национален институт за образование и приобщаващи политики. През следващата учебна година предстоят обучения, супервизия, методическа подкрепа, информационни кампании, педагогически изследвания.

Във връзка с темата за  Управлението на приобщаващото образование д-р Калоян Дамянов представи пред аудиторията акценти от държавната политика. Особено внимание бе отделено на ролята на Регионалните центрове в координирането на този процес. Приоритет е грижата за всички деца в системата на образованието и осигуряването на обща и допълнителна подкрепа според индивидуалността на всяко дете.