СУ ”Свети Климент Охридски” спечели нов проект по Програма Еразъм+

СУ ”Свети Климент Охридски”, град Добрич спечели проект по Програмата “Еразъм+“. В рамките на Ключова дейност 1 в областта на училищното образование ЕС отпуска финансиране за мобилност и участие в структурирани курсове за учители с цел обучение в чужбина, което подкрепя професионалното им развитие.

СУ ”Свети Климент Охридски” спечели нов проект по Програма Еразъм+

Темата на проекта е ”Съдържателно-езиковото интегрирано обучение – един модерен подход”.




Проектът е фокусиран върху внедряването и използването на модерния прагматичен подход Съдържателно-Езиково Интегрирано Обучение (СЕИО) в работата училището.

Основните цели са ускоряване на процеса на модернизацията на училището чрез динамизиране и синхронизиране на квалификациите на преподавателите с потребностите на колегията и повишаване на капацитета на екипа за качествени промени по отношение на осъвременяването на методите за преподаване, подготовка на учители-лидери, които да подпомогнат методическата подготовка на останалите членове на екипа и развиване на системата за квалификация и перманентно обучение на учителите и персонала и поставянето на началото и развитието на нови европейски партньорства като допълнителен инструмент за въвеждане на добри практики.

Участници в проекта са шестима преподаватели, които след обучението си ще разпространят придобития опит и сред останалите членове на екипа на училището.

Очакваните резултати са модернизиране на системата за обучение в училище и качествено надграждане и постигане на устойчиви резултати по отношение на европейската квалификация на екипа, започнала още през изминалата година с участието на училището в „Еразъм+“ К1 с проекта „Дигитална ръка за помощ.

Работата по проекта ще доведе до сплотяването на екипа и до подобряване на отношенията между учителите, подобряването на екипната работа в колектива,  повишаването на доверието между учители и ученици.