Младоженци от деня на откриването на Обредния дом честват днес 45 години съвместен живот

45 години от откриването на настоящата сграда на Обредния дом в Добрич се навършват днес.

Младоженци от деня на откриването на Обредния дом честват днес 45 години съвместен живот

Точно на тази дата през 1973 година граждански брак сключват Любка и Стоян Арнаудови. Те са от Добрич, но от няколко години живеят във Варна. И са една от първите двойки, оженили се в новия Обреден дом.




„Любчето работеше в Градския съвет. Бяхме гаджета от повече от година и половина. Подготвяше се откриването на новата сграда на Обредния дом и шефът й Иван Събев – началник на Административния отдел, й подхврълил: „Вие сте сериозни хора, защо не се ожените в новия Обреден дом”. Обяснил й, че ще ни дадат апартамент, ще има и руги придобивки. И без това нещата вървяха към женитба, взехме и го направихме”, разказа за Добрич онлайн Стоян Арнаудов, който е бил началник отдел в ТПК „Мир”. Кумове са им били брат му и съпругата му – Бончо и Стефка Паскалеви.

Стоян Арнаудов допълни, че апартамент така и не са им дали, не е имало и други придобивки.


Семейство Арнаудови вече 45 години се радват на щастлив семеен живот. Имат две дъщери – Антония и Ивелина, и двама прекрасни внуци – Стелиян и Лъчезар.

На въпрос на Добрич онлайн каква е рецептата за толкова дълъг брак, изпълнен с любов и разбирателство, Стоян Арнаудов бе категоричен: „Жената да командва, а мъжът да търпи”.