При голям интерес се провежда фестивалът „Пусть всегда будет солнце“

При голям интерес в препълнената концертна зала на общински младежки център „Захари Стоянов” днес се провежда петият областен конкурс-фестивал за руска песен, поезия и танц „Пусть всегда будет солнце“.

При голям интерес се провежда фестивалът „Пусть всегда будет солнце“



Организатори са сдружение „Русофили“, Министерство на образоването и науката и Община град Добрич. Гости на фестивала са проф. Михаил Христов – почетен председател на национално движение „Русофили” за област Добрич, Лариса Димитрова – председател на клуб „Берьозка”, общински съветници.



Над 300 талантливи деца от всички общини на Добричка област участват в „Пусть всегда будет солнце”. Изпълненията им се оценяват от жури, председателствано от главния диригент на хор „Добруджански звуци” Елвира Пастърмаджиева и членове: Коста Георгиев – художествен ръководител на ансамбъл „Златна Добруджа”, Иванка Петрова – преподавател по БЕЛ, Галя Кесар – представител на руската общност в област Добрич, Борис Спасов – изявен деец на културата.


Най-добре представилите се във областния фестивал-конкурс „Пусть всегда будет солнце“ ще участват в зоналния му етап, който ще се проведе през май в Шумен. Победителите в него ще мерят сили с най-добрите изпълнители от цялата страна през септември в заключителния национален етап на фестивала край язовир „Копринка“.