Удължават срока за подаване на декларации с актуални данни на включените в списъците за настаняване в общински жилища

Съобщение за граждани, семейства и домакинства, включени в списъка за настаняване в общински жилища, собственост на Община град Добрич, публикува в сайта си кметството.

Удължават срока за подаване на декларации с актуални данни на включените в списъците за настаняване в общински жилища

То важи за всички, които до 1.03.2018 г. не са настанени в общински жилища.




Съгласно чл. 12, ал. 1, т. 1 от Наредба за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем, управление и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община град Добрич, гражданите бяха задължени да подадат декларация с актуални данни в периода от 01.03.2018 г.  до 31.03.2018г. Поради малкия брой постъпили декларации, Община Добрич удължава срока за прием на декларациите до 31.05.2018 г. Включените в окончателния списък за 2017 г. граждани, които не са изпълнили това задължение, могат да го направят в срок до посочената дата. 

Екземпляр от декларацията се получава на 6-о работно място в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич. Тя може да бъде изтеглена и онлайн. Попълнената декларация се подава в Деловодството.

Всички граждани, които не подадат актуална декларация най-късно до 31.05.2018 г., ще бъдат изключени от списъка за настаняване на основание чл. 14, ал. 1, т 6 и ал. 2 от Наредбата.