Ученици от СУ „Димитър Талев” отбелязаха Благовещение в Регионална библиотека „Дора Габе”

По повод Благовещение, сред детските книги в сектор Работа с деца на Регионална библиотека „ Дора Габе”, учениците от IIг клас на СУ „Димитър Талев” и техните майки си организираха истински празник на най-святата любов.

Ученици от СУ „Димитър Талев” отбелязаха Благовещение в Регионална библиотека „Дора Габе”

Християнският празник, който свързваме с идващата пролет е известен като Благовец или половин Великден, а според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Божия син.



Класният ръководител Красимира Хинева приветства всички родители и прочете приказката на Ангел Каралийчев „Майчина сълза”. Второкласниците благодариха на своите майки за обичта, грижите, тяхната топлина и майчина милувка. Песни и танци съпътстваха светлия празник. Искрени усмивки предизвика моментът, в който майките трябваше да се разпознаят в портретите, нарисувани от техните деца. Освен това те получиха и различни подаръци с послания за целебната сила на майчината обич и ласка.


На свой ред, в знак на благодарност за всеотдайността, грижите и любовта, с които учителката дарява техните деца, родителите й поднесоха красив букет и ръчно изработена картичка.