Бивши възпитаници зарадваха с концерт децата на ДГ „Слънчице“

50 години от създаването си чества тази година детска градина №10 „Слънчице” в Добрич.

 Бивши възпитаници зарадваха с концерт децата на ДГ „Слънчице“

Във връзка с юбилея днес в ДКТ „Дора Габе“ Добрич бивши възпитаници на детската градина изнесоха концерт пред деца и учители.




Участници от различни училища и школи на възраст от първи до седми клас се представиха на сцената. Възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“, Арт център „Палитра“, Студио за поп-рок певци "Сарандев", Музикална школа "Доминанта" предадоха топло настроение на публиката.


Маринела Василева, учител в ДГ „Слънчице“ и организатор на концерта, сподели за Добрич Онлайн, че това е мечта, която иска да осъществи още от 40-годишнината на детската градина. Учителката казва, че събирането на децата е продължило три месеца, но всичко е било запланувало отпреди една година. Тя споделя, че 50-годишнината е подходящ повод да се съберат децата.


„Роди се идеята да направим нещо интересно, полезно и възпитателно. Наши големи възпитаници поздравиха по-малки дечица, които са в детската градина, за да им покажат какъв е техният бъдещ път“, каза Пенка Миланова, директор на ДГ №10 „Слънчице“.

Празнуващите получиха поздравителен адрес от СУ "Св. Климент Охридски", както и кошници с цветя от училището и от Детска ясла №4.