100 000 лева гласува ОбС за благоустрояване на обекти с участието на граждани и фирми

100 000 лева ще могат да бъдат усвоени през 2018 година по Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти – общинска собственост, с участие на местното население.

100 000 лева гласува ОбС за благоустрояване на обекти с участието на граждани и фирми

Решението бе взето при актуализацията на Капиталовата програма на редовно заседание на Общинския съвет днес. Програмата съществува от 2006 година. Зам.-кметът арх. Боян Коларов посочи, че с актуализацията й през 2016 година са обогатени допустимите дейности, които могат да се извършват по нея. През м. г. тя не бе активна. Съветниците решиха финансовото участие на кандидатите в реализацията на дейностите да не е по-малко от 50 процента от общата стойност на обекта. Ако финансирането е в по-голям размер, това ще носи предимство на кандидата. 




Капиталовата програма бе актуализирана с още 45 000 лева. Те ще са собственият принос на Общината по проект за канализация в кв. „Рилци“. Арх. Боян Коларов съобщи, че през март се очаква положително становище от ПУДООС. Гласуваните днес средства ще бъдат изразходвани за възстановяване на асфалтовата настилка на улица „Момин проход”.