Устойчиви работни места в туризма е целта на българо-румънски проект

С дегустация на вкусна храна представиха проект „Интегрирани решения за заетост в кулинарните изкуства и ресторантьорския сектор за квалифициран и приобщаващ българо-румънски трансграничен регион“ във Висше училище по мениджмънт.

Устойчиви работни места в туризма е целта на българо-румънски проект

Основната цел на проекта е да се улесни трудовата мобилност в ресторантьорския/кулинарния бизнес чрез общи услуги за изграждане на умения и подкрепа на Трансграничния регион. Програмата насърчава интеграцията на трансграничния регион по отношение на заетостта и трудовата мобилност.



Периодът за изпълнение е две години – 28.04.2017 г. – 28.04.2019 г.

Партньори в проекта са сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ и сдружение „Избери своята професия“ – Център за професионално обучение Констанца.

Очакваните резултати са подобрено качество на професионалното образование, интегрирани специфични за сектора обучителни програми и схеми за подпомагане на заетостта, изграждане на Център за подпомагане на мобилността в трансграничния регион Румъния – България. 

Част от основните дейности в проекта са насърчаване създаването на устойчиви работни места, три работни срещи с представители на кулинарния сектор, разработване на интегрирана схема за подкрепа на мобилността за обучение и заетост в трансграничната зона Румъния – България, създаване на два трансгранични центъра – Добрич и Констанца със секция за професионално обучение.