Креативно CV донесе успех на ученичка от СУ „Св. Кл. Охридски“

Яна Обретенова от 11 а клас на СУ „Свети Климент Охридски“ се класира за участие във втори кръг в конкурса „AUBG MultiTalent Quest“, съобщават от учебното заведение.

Креативно CV донесе успех на ученичка от СУ „Св. Кл. Охридски“

От там поясняват, че конкурсът е уникален и е предназначен за ученици от 11 клас в България и съседни страни с умения за комуникация на средно ниво на английски език, обща образователна подготовка, таланти в множество академични, творчески и спортни дисциплини.



Яна Обретенова е постигнала резултат от 93 процента. В първи кръг тя и останалите участници в конкурса са изготвяли креативно видео CV и са решавали онлайн тест на английски, проверяващ знанията по езика и математика, както и решаване на проблеми.

Вторият кръг на„AUBG MultiTalent Quest“ ще се проведе в Американския университет в Благоевград от 16 до 18 февруари. В него ще има индивидуални и отборни дисциплини, които се провеждат изцяло на английски език и проверяват различни умения в кандидатите. 

От ръководството на СУ „Свети Климент Охридски“ пожелават успех на Яна Обретенова и във втори кръг, в който ще участват 64 единадесетокласници.