Продължава дейността на център за социални услуги в община Добричка

Заключителна среща под мотото „Благодарим Ви за грижите” по проект “Създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда в община Добричка” се проведе днес.

Продължава дейността на център за социални услуги в община Добричка

На срещата присъстваха инж. Тошко Петков - кмет на Община Добричка, Даниела Тодорова – ръководител на проекта, административния екип за управление, представители на общинска администрация на община Добричка и съседни общини, представители на НПО, потребители, техни роднини и персонал.



Проектът се осъществява чрез процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Независим живот" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз. Общата стойност на проекта е 499 656,37 лева, като размерът на европейското съфинансиране е 85%, а на националното - 15%. Срокът на проекта е 14.06.2016 – 14.02.2018г.

Целта е подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в община Добричка, давайки им право на избор, независимост и достойнство, посредством разнообразни почасови услуги за социално включване в общността и в домашна среда.

В проекта са били включени общо 104 човека: лица и деца с увреждания и техните семейства, както и лица над 65г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

Въпреки че проектът приключва до дни, центърът за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда в община Добричка ще продължи своята дейност поне до края на тази година, съобщи на заключителната среща инж. Тошко Петков – кмет на Община Добричка. Финансирането за 2018г. е осигурено от Републиканския бюджет, обясни той.