Откраднато - с конци и думи в Зеления център в Шабла

Зеленият образователен център в Шабла кани децата на града в шарената работилница "С конци и думи", където да изработят уникални традиционни мартенички заедно със скаута по душа и призвание Доротея Панчева.

Откраднато - с конци и думи в Зеления център в Шабла

Тя се занимава с изработването на мартенички, бижута, аксесоари, играчки и много други неща от традиционни за нашия край материали. 



Материалите, които ще използват децата са вълнена прежда, памучни конци, мъниста и хартия. 

Докато децата изработват мартеничките писателката Искра Урумова и нейният роман "Откраднато" ще бъдат добра компания на малките творци с интересни разкази за мистичните образи и обичаи от българския фолклор. 

„Откраднато” е първата книга на кореспондентът на NOVA във Варна Искра Урумова. Романът е част oт тpилoгия, paзĸaзвaщa  иcтopия зa чyдeca – нaши cи, бългapcĸи. Иcтopия, в ĸoятo oмaйни глacoвe шeпнaт ĸpacиви, нo oпacни тaйни зa cĸpити cъĸpoвищa, зa нeзeмни cили , зa жecтoĸи yбийcтвa и зaбpaнeни любoви, зa знaниeтo нa ĸpъвтa и мoгъщecтвoтo нa cъдбaтa…

Събитието ще се проведе на 17 февруари/събота/ от 11 до 13 ч. Работилницата за креативност е отворена за деца над 6 години и ще се проведе при минимум 5 записали се души. 

Цена: 6 лв. за един човек и 8 лв. за дете с придружител. Ако желаете да се запишете заявете участието си в Зелен образователен център до 15 февруари/четвъртък/ или на телефон 05743 42 00.