Прокуратурата в Генерал Тошево повдигна обвинение на млада жена за измама

Прокуратурата в Генерал Тошево повдигна обвинение на млада жена за измама
28-годишната Пламена П. от Червен бряг е предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево за измама.

В периода от януари до 28 март 2016 г. с цел да набави за себе си имотна облага, чрез телефонни разговори, съобщения и имейли 28-годишната Пламена успяла да въведе в заблуждение жена от Генерал Тошево, че от фирма за бързи кредити само срещу лична карта и без поръчител ще й бъде отпусната сумата от 8000 лева. За да бъде отпуснат кредитът, измамената жена трябвало да заплати различни такси. Така с 10 превода през този период кандидатстващата за заем жена заплатила общо 1520 лева такси, а след като се отказала да тегли кредит – и неустойки.


Подсъдимата се представяла под името Гергана Стоянова. Регистрирала обява в интернетсайт, че дава бързи кредити само срещу лична карта. Обявата била видяна от изпадналата във финансови затруднения пострадала жена. В свидетелските си показания пред разследващите ощетената обяснила, че след като кредитът, за който кандидатствала онлайн, се забавил, тя решила да се откаже. Тогава й позвънил мъж, който заявил, че дължи неустойка.


Парите били превеждани по банковата сметка на мъжа, с когото подсъдимата живеела на семейни начала. Той заявил, че срещу сметката банката му издала две дебитни карти. Едната била ползвана от Пламена.


За подсъдимата 28-годишна жена това е трета поред измама. Тя е осъждана два пъти от Районния съд в Габрово и в Бяла Слатина на по 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 


Предстои делото срещу Пламена да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+