Валентин Николов: Сидеров премина всякакви граници

Лидерът на "Атака" използвал държавните субсидии, полагащи се на депутатите, за "лични нужди". Това заявиха добричлията Валентин Николов и Камен Петков, които напуснаха парламентарната група. По думите им Волен Сидеров цели да ги омаскари, защото двамата независими народни представители са решили да пренасочат субсидиите към други партии.

Валентин Николов: Сидеров премина всякакви граници
"Лично ще заведа дела срещу г-н Сидеров, защото той мина всякакви граници".

Това заяви в предаването "Гореща точка" по TV7 независимият народен представител от Добрич Валентин Николов. По думите му лидерът на партия "Атака" е надробил големи лъжи и клевети, за да омаскари бивши депутати на партията, в това число и него.

"Аз не говоря клевети за разлика от Сидеров", отсече Николов.

Причината за враждебното отношение от страна на лидера на "Атака", независимият депутат вижда във факта, че е решил да подкрепил правителството на ГЕРБ. Това изглежда е стреснало Сидеров, понеже вече няма да може да се разполага с държавната субсидия, която е можело да бъде пренасочена към неговата партия.

Според закона, ако един депутат напусне парламентарна група, няма право да отиде в друга. Парите, които му се полагат като държавна субсидия обаче, могат да бъдат пренасочени към друга парламентарна група.

Ако се вярва на думите на народния представител, Сидеров е използвал за лични нужди отпусканите на депутатите субсидии.

За сметка на това, всички избори са плащани със средства на членовете на партията.

В момента Сметната палата прави проверка за разходваните от "Атака" средства, обясни Николов.

Според него се злоупотребява се с подписаните от депутатите декларации за принадлежност. Това, че даден депутат решава да пренасочи субсидиите към друга партия, не означава, че независимият депутат принадлежи към нея.

От своя страна, Камен Петков, който също напусна "Атака", подкрепи твърдението, че държавните субсидии в "Атака" не се харчат по предназначение.

Той е взел решение на всеки три месеца да пренасочва парите от 50 хиляди лева към различна парламентарна група, като изключва партия "Атака".

По този начин ще се избегнат спекулациите, че щом независим депутат пренасочва пари към определена партия, значи пренадлежи към нея и няма да има "хленчене".