Журналист от Добрич с награда "Валя Крушкина"

Кореспондентът на БНР за нашата област Мая Щърбанова спечели наградата "Валя Крушкина – журналистика за хората" в категорията за радио журналистика. Тя бе отличена за поредицата материали за печално известния блок "Добрич".

Журналист от Добрич с награда "Валя Крушкина"

В София снощи бяха връчени наградите за журналистика "Валя Крушкина – журналистика за хората". Едни от най-престижните медийни отличия бяха присъдени за шеста поредна година. Отличени бяха журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на хората.



В категория "Радио" победител е Мая Щърбанова - кореспондентът на Българско национално радио за Добрич. Тя печели наградата за трите репортажа в предаването "Хоризонт за вас", посветени на блок "Добрич". Десетки имоти е централна градска част са отчуждени през 80-те. 21 семейства са настанени временно в оборотни общински жилища в квартал "Балик" - и така вече повече от 30 години чакат да получат своя нов собствен дом. Блок "Добрич" все още е на етап грубо строителство. От общината предприеха действия за решаване на този проблем, чрез осигуряване на финансиране от държавата за довършване на сградата.

Мая Щърбанова е завършила Езикова гимназия "Гео Милев" в родния си Добрич и Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Българска фиология". От малко повече от година е кореспондент на БНР за област Добрич.