Трети нов член за годината прие Ротари клуб - Добрич

Приех да бъда ротарианец, за да мога да помагам на Добрич, сподели Павлин Димитров.

Трети нов член за годината прие Ротари клуб - Добрич



Церемония по прием на нов член се състоя по време на редовната седмична сбирка на Ротари клуб – Добрич. Павлин Димитров положи клетва и получи от президента на клуба Ивайло Донев символа на Ротари – значката, и сертификат за пълноправен член. Той бе приет в ротарианското семейство по покана и предложение на Александрина Панайотова – бивш президент на клуба. Така членовете на Ротари в град Добрич стават 27 – бизнесмени, лекари, учители, юристи, хора на изкуството и др. Павлин Димитров е третият новоприет за тази ротарианска година, след Николай Николов и Пенчо Керванов.

Павлин Димитров е от Добрич, завършил е електротехникума в нашия град и Икономически университет – Варна, женен, има син – студент в Англия. Трудовият му път преминава основно в областта на енергетиката. Работи като технически директор във фирма, която се занимава с изграждане на фотоволтаични и вятърни централи в цял свят. Развива собствен бизнес още в сферите на ресторантьорството, рекламата и недвижимите имоти.

За мен е огромна чест да бъда поканен да се присъединя към голямото семейство на ротарианците, сподели Павлин Димитров.  

"Имал съм много възможности да заживея в друг град или в чужбина, но избрах да остана тук. За мен Добрич бе и си остана в сърцето ми, затова тук се ожених и тук създадох и дом, и семейство. Приех да бъда ротарианец, за да мога да помагам на Добрич, с всичко, с което мога – познания, труд, средства, контакти. Човек трябва да бъде активен в обществото. Ротарианството за мен е каузата да помагаш на обществото, да даваш без да получаваш", заяви още Павлин Димитров.

Съдбата също има пръст в приемането му за член на Ротари клуб. Павлин Димитров е роден на 23 февруари. Именно на тази дата през 1905 година в Чикаго е проведена първата среща на Ротари и тя става Ден на световното разбирателство и мира.