Интерактивен кабинет по природни науки ще бъде открит в СУ "Димитър Талев"

В сряда, 8 ноември, от 11.00 часа в СУ "Димитър Талев" - Добрич ще бъде открит интерактивен кабинет по природни науки. На гостите на събитието ще бъдат представени елементи от урочната работа с ученици от седми клас.

Интерактивен кабинет по природни науки ще бъде открит в СУ "Димитър Талев"

В новата учебна зала всички талевци от пети до дванадесети клас ще провеждат часовете си по физика и астрономия, химия, биология. Средствата за проектирането и оборудването на кабинета са събрани от съвместните инициативи на СУ "Димитър Талев" и училищното настоятелство по време на ежегодния благотворителен бал, както и дарения на родители, бивши възпитаници на учебното заведение и съмишленици на идеята за модернизиране на учебния процес.



Уникалното учебно пространство е проектирано от двама млади архитекти Милица Виолинова и Асен Игнатов. Организирано и оборудвано в мултимедийна дъска, на която учениците ще наблюдават триизмерни изображения на природни явления, процеси и експерименти. Ученически таблети на всеки от чиновете ще позволят на учителя да наблюдава прогреса в работата на класа, а специални бутони ще индикират, ако ученикът има нужда от допълнителни разяснения или е приключил със зададената задача и може да помогне на съучениците си. Микроскоп с вградена камера ще предава в реално време процеси, развиващи се на клетъчно ниво и реакциите на микроорганизмите. Модерният и вдъхновяващ дизайн на класната стая ще стимулира и задълбочаването на когнитивната връзка между елементите на живата и неживата природа, осмислянето на връзката между градивните елементи на вселената и мястото на човека в контекста на динамичния свят на природните явления.