Регионална библиотека „Дора Габе“ е домакин на XIX – ти национален семинар на потребителите на фирма СофтЛиб

Потребители от цялата страна са в Добрич за участие в XIX – ти национален семинар на ползващи услугите на фирма СофтЛиб ООД, с чийто софтуер работи библиотека „Дора Габе“.

Регионална библиотека „Дора Габе“ е домакин на XIX – ти национален семинар на потребителите на фирма СофтЛиб

Библиотечният форум бе открит от зам.-кмета „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, която подчерта, че домакинството на националния форум е голямо признание за всеотдайната и професионална работа на добричката библиотека. Д-р Баева благодари на библиотечните служители за усилията, вдъхновението и ентусиазма, с които работят, за куража, волята и желанието да бъдат креативни, иновативни и да бъдат пазители и разпространители на знанието във вид, който съвременното ни общество налага.


Тя пожела на участниците във форума да бъдат силни и можещи и да вярват в успеха. Д-р Емилия Баева връчи на директора на Регионална Библиотека „Дора Габе“ Невяна Христова поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов, който изказва своята убеденост, че форумът ще допринесе за усъвършенстване на библиотечните услуги и ще открие нови възможности за иновационни дейности и форми на сътрудничество.

Деветнадесетото издание на националния семинар на потребителите на интегрираната библиотечно – информационна система E – Lib/l-Lib има за цел да представи нови услуги, които осигуряват пълната автоматизация на всяка библиотека. Организаторът Фирма СофтЛиб е компания, основана в началото на 1999 г. от опитни ИТ професионалисти с голям опит в областта на библиотечните технологии и софтуер. Нейният софтуер се ползва от 12 регионални библиотеки и създава съвременна и удобна среда за работа както самостоятелно, така и като част от интегрирана система.