Пет съвета как да избегнем настинка и грип през есенния сезон

Както всички знаем, с настъпването на есенния сезон и захлаждането на времето значително нараства количеството на простудните и инфекциозни заболявания. При симптоми на настинка и грип подходът за третирането им е колкото индивидуален, толкова и със сходно поведение.

Пет съвета как да избегнем настинка и грип през есенния сезон

Един от най-популярните начини за предпазване от настинка и грип е използването на натурални лекове.




Съвременната медицина въпреки постиженията си все още не е предложила лекарство, което наистина да лекува тези познати отдавна заболявания. Някои антивирусни препарати могат да предпазят от грип или да съкратят продължителността му и да облекчат симптомите, но повечето лекарства предлагат само временното им облекчение. В същото време има доста използвани от векове натурални лекове и храни, които наистина ще ви помогнат да се почувствате по-добре. 

Подготвили сме 5 съвета как да се предпазим от настинка и грип през есенния сезон.

1. Пийте повече топли течности - Заменете сутрешното кафе с чаша топъл (не горещ) билков чай. Може да добавите лимон и мед, да го изпиете на гладно или след закуска. За разлика от кафето колкото и чаши чай да изпиете на ден, те няма да ви повлияят зле, напротив ще се почувствате по-добре.

2. Добавете към менюто си плодове и прясно изцедени сокове. Няма по-добър враг на грипа от витамините.

3. Добрият сън е едно от най-важните неща за здравето. Всеизвестно е, че 7-8 часа сън са необходими, за да може човек да си почине пълноценно. Затова не спестявайте от времето си за сън и почивка.

4. Хапвайте повече чесън - чесънтът е абсолютен лидер в света на лековитите растения. Той е натурален антибиотик, спира развитието на бактериите, преборва инфекциите и понижава кръвното налягане.

5. За да убиете бактериите и вирусите не забравяйте често да миете ръцете си с топла вода и сапун.