Как да влезем във форма и да задържим резултатите?

Почти всеки човек иска да има хубава фигура. За съжаление не всеки от нас знае как точно да го постигне. Ако сте изпробвали вече доста диети без ефект или различни “чудодейни“ продукти, обещаващи резултат след една седмица, то сигурно сте се убедили, че не всеки метод работи при всеки. Всеки от нас е с различна фигура и се нуждае от индивидуална програма, която да следва, за да постигне най-добрата си фигура.

Как да влезем във форма и да задържим резултатите?

В момента разполагаме с повече от всякога информация за това как да намалим теглото си, но често част от нещата, които четем се оказват неверни. Грешната информация и маркетинговите похвати могат не само да не ни донесат желаемите резултати, но и да ни изгубят ценно време и пари.  Един от начините да не попадаме в капана на различни рекламни лъжи е  да подхождаме със скептицизъм относно всяко ново твърдение и да бъдем добре информирани.  Важно е да осъзнаете, че няма един единствен магически продукт, с който веднъж  и завинаги да влезете във форма.



Ето някои неща, които всеки, който иска да отслабне, е добре да прави:

Да погледне на храната от друг ъгъл

Повечето от нас сме чували вече, че за да отслабнем  е много важно да ядем здравословна храна, да намалим въглехидратите и мазнините, да пием повече вода, да спортуваме повече и т.н. Въпреки че всеки е различен, има едно правило, което работи при всеки: калорийният дефицит води до отслабване. Този процес е неизменен. Храната е буквално гориво за нашето тяло. Ако му даваме повече храна, то започва да складира неизразходената енергия в телесни мазнини. А когато му даваме по-малко става обратното – отслабваме. Тук не говорим за глад, а просто да заменим нездравословната храна със здравословна, която е не по-малко засищаща, но с по-голяма хранителна стойност. Важното в случая е калорийния дефицит да се осъществи постепенно, за да не се стресира тялото, защото ако рязко намалим порциите си, то това ще доведе до йо-йо ефект.

Да се запише на курс за отслабване

Ако имате наистина доста натрупани килограми, то добра идея е да се запишете на курс за отслабване. Едно от предимствата на подобни курсове е, че там се срещате с хора, които също целят да отслабнат и споделят вашият проблем. Чувството за принадлежност към общност и взаимната подкрепа между участниците създава отборен дух и помага да поддържате мотивацията си през целия процес на отслабване.

Подобен курс за отслабване е например хранителната програма за отслабване от Lucky Fit. Това е лагер за отслабване, който се провежда в Банско под лекарски контрол.  Включва разнообразни физически дейности в планината и здравословен хранителен режим без лишения. Лагерът гарантира не само здравословно отслабване, но и учи участниците на здравословни навици и как да поддържат здравословно тегло след като отслабнат.

Да се движи повече

Въпреки че храната е от голямо значение, ако искате да се сдобиете с мечтаното тяло, необходимо е да включите повече движение в ежедневието си. Спортуването е отличен начин да създадете калориен дефицит в тялото си. Като спортувате вие не само ще се отървете от мазнините, но и ще натрупате мускулна маса и тялото ви ще изглежда стегнато. Всеки спорт има своите позитиви, така че изберете този, който най ви допада. Когато изпитвате удоволствие от практикуването на даден спорт, шансовете да сте постоянни са по-големи и съответно да постигнете здравословно отслабване. Търпението е ключова част от успеха.