Установиха самоличността на трупа във Варна, има задържан

Полицията установи чий е бил трупът, който изплува онзи ден вечерта край Трета буна във Варна. Човекът е бил мъртъв, преди да бъде хвърлен във водите на Черно море. По случая има задържан мъж.

Установиха самоличността на трупа във Варна, има задържан
Установена е самоличността на трупа, който изплува на 21 юни край Трета буна на варненския плаж.

Това е 48-годишен мъж, живущ в кв. „Галата". Според неофициална информация убитият се е казвал Димитър, с прякор Корморана. Работел е, като е събирал миди.

Обявен е за общодържавно издирване от 25 май. Иначе е в неизвестност от 14-ти май.  По случая е образувано досъдебно производство, за тежко криминално престъпление - убийство.

Издирвателните мероприятия са установили факти, свързани с лицето от изчезването му и лицата, с които се е срещал, съобщиха от полицията във Варна. Задържан е 63-годишен мъж от кв. „Аспарухово", за който се установява съпричастност към извършеното тежко криминално престъпление.

Извършената вчера аутопсия в МБАЛ „Св. Марина" е установила травматични увреждания - рани в теменната област, счупване на черепа и множество кръвонасядания. Причината за смъртта е тежка черепно - мозъчна травма. Назначена е и тройна съдебно медицинска експертиза. От извършения начален оглед при изваждането на трупа беше установено, че двата крака са завързани в областта на глезените с въже, вързано със специфичен възел, като към единия край са вързани две метални топки. Извършен е повторен оглед на трупа, при който има иззети още веществени доказателства.